fbpx Můj důležitý dětský iniciační rituál – přijetí světem knih - Šamanka z města

Můj důležitý dětský iniciační rituál – přijetí světem knih

Jeden z klíčových okamžiků mého dětství a jeden z nejdůležitějších iniciací vůbec – první zápis v knihovně. Nepamatuju si vítání prvňáčků, jako velký přechod jsem nevnímala ani maturitu nebo promoci. Zato si doteď pamatuji, jak mě můj táta vzal v sedmi letech do naší místní knihovny na Skalce. Ta se dodnes nachází v prvním patře ne příliš esteticky přitažlivého nákupního komplexu. Obchody uvnitř se mění, knihovna zůstává.

Jako dítě, tenkrát prvňáček, si pamatuju cestu chodbou do knihovny. Ještě před vstupem dovnitř byla cítit vůně knih a všechno působilo tajemně. Poté jsme vešli dovnitř a přivítaly mě police plné knih. Jakoukoliv jsem mohla vytáhnout a začít číst. Do cukrárny mě rodiče nikdy moc nebrali, ale i kdyby ano, tak tohle bylo mnohem lepší.

knihovna kniha

Přivítala nás paní knihovnice, která vypadala jako kouzelná babička z pohádky. Měla krátké šedé vlasy, červený svetr a usměvavou vřelou tvář. Zatímco táta vyplňoval moji přihlášku, (číst mi šlo, ale psaní zatím žádná hitparáda, navíc byl stejně potřeba jeho podpis) tak mi kouzelná knihovnice chystala moji vlastní knížku na výpůjčky. Můj první doklad! (Jsem ročník 85, tenkrát ještě samozřejmě žádné elektronické kartičky nebyly. Dostala jsem malou knížku, kam se ručně vyplňoval titul, datum půjčení a vrácení.)

Když bylo vše připraveno, tak mi knihovnice velmi obřadně předala moji knížečku. Ten pocit sedmileté holčičky! Najednou jsem někam patřila. Tohle bylo místo vybrané mým srdcem, ne přidělené systémem. Svět knih mě přijal s otevřenou náručí. Jak kdyby knihy a jejich příběhy věděly, že jsem s nimi spřízněna a naše cesty budou navždy provázány. Od čtení prvních knih, přes studium na knihkupecké škole, práci v antikvariátu, studiu tvůrčího psaní na Literární akademii až léčení příběhy pomocí šamanských technik, napsání vlastní knihy a poslání rukopisu do nakladatelství.

Knihovna pro mě i nadále zůstává magickým prostorem, kde se můžu odpoutat od dění venku a propadnout se do světů nekonečných příběhů, pohádek a mýtů. (A pokud zrovna sedím v libeňském Velkém Mlýnu, můžu si k tomu všemu objednat i sklenku výborného červeného vína.) Zajímá vás léčení pomocí příběhu? Podívejte se léčivý příběh nebo léčivou cestu.

Já i duchové se na vás už těšíme!


Kategorie: Duše a my, Více o mně

Publikováno: 12:14 10. 2. 2024

Spojení

Pokud se mnou chcete šamanovat, tak mi napište na email.

Email: konzultace@samanka-z-mesta.cz

Přihlaste se
k odběru

Online seminář

Napsali o mně

5.0
Na základě 11 recenzí
powered by Google
Matěj Čihák
Matěj Čihák
13:06 05 Mar 23
Martina je skvělá! Pokud se zajímáte o šamanismus a chcete se v něm rozvíjet, můžete navštívit její semináře. Nebo pokud jako já řešíte nějaké osobní problémy a hledáte propojení s duchovním světem, můžete zajít na šamanské léčení. Je to jedna z věcí, které mi pomohli a pomáhají na mojí cestě. Díky! *
Tina Hudečková
Tina Hudečková
10:54 15 Feb 23
Moc krásný zážitek, děkuji za nalezení toho co jsem nalézt potřebovala.
Dani 17
Dani 17
20:27 27 Aug 22
Mohu Marti jen doporučit. Úžasná duše... je hrozně fajn. Byla jsem na dvou kurzech co byli peckovní a užila jsem si to... rozhodně mi to mnohé dalo. Já musím říct že jen doufám a to bude asi tak pořád, že se naše cesty znovu střetnou... snad je to vzájemné u mě určitě. Mohu jen doporučit je to nezapomenutelné-ta energie... nádhera. Děkuji!!!♡🦌
Zobrazit všechny recenze
js_loader

Blog