Protože jste si oblíbili Karla, tak se tady ještě občas ukáže. Dneska třeba tematicky se receptem na pumpkin spice latté! Karlův postup určitě oceníte.
A připomínám, že moji knihu Nora zachraňuje svoji duši, ve které je Karel jednou z hlavních postav, seženete v nakladatelství Grada, v knihkupectvích a pokud mě chcete podpořit, můžete ji koupit přímo u mě. Stačí napsat do zpráv nebo na email konzultace@samanka-z-mesta.cz
A nyní ke slibovanému receptu a předávám slovo Karlovi.
Ahoj hvězdy, jsem rád, že se zase vidíme. Protože jsem velkým zastáncem toho, že během duchovní práce se musí brát zřetel na potřeby fyzického těla, tak jsem si pro vás připravil recept na moje oblíbené dýňové latté. Ale nejdřív si dáme takovou rychlou afirmaci:
I am healthy. I am wealthy. I am rich. I am that bitch!
A teď jste si to řekněte vy!
Fakt jste si to řekli?
Tak ještě jednou: I am healthy. I am wealthy. I am rich. I am that bitch!
Dýňové latté
A tak k tomu lattéčku. Ze všeho nejdřív si vyrobíme pořádný sirup, který promění kávu na tu pravou podzimní specialitu. Na sklenici sirupu je potřeba:
To bychom měli. To jsme ale šikulky, co? A jedeme dál. Pokud máte dýňové pyré koupené, tak postup v následujících řádcích můžete přeskočit. Pokud máte dýňáka čerstvého, tak ho nakrájejte na větší kostky a nechce péct na 180 stupňů doměkka. Upečenou dýni pak stačí rozmixovat, případně dolít trochu (ovesného) mléka, kdyby to šlo ztuha.
A teď k tomu sirupu. Do hrnce nalijeme hrnek vody a přidáme 3 polévkové lžíce cukru a dýňové koření. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni provařit pár minut. Já mezitím rád vkládám do vaření záměr a prosím duchy koření o léčení, ale jak ten čas využijete vy, je na vás.
Pak stačí vychlazený sirup smíchat s pyré, najít nějakou pěknou skleničku a dál skladovat v lednici.
Až si budete připravovat kafíčko, dejte na dno hrníčku jednu lžíci vašeho skvělého domácího sirupu. Můžete ho pak buď jednoduše zalít kávou a mlékem, nebo pokud máte šlehač, tak si mléko vyšlehat a udělat si kafe jako v kavárně. A třeba si navrch dát ještě trochu skořice se šlehačkou. Zasloužíte si to, hvězdy!
Odměna na podzimní dny.